Nyöppning!

Hej bakgänget!

Hoppas ni mår bra, det gör i alla fall jag! Eller ja, bra men rätt så stressad måste jag faktiskt erkänna… Jag har nämligen tagit på mig att baka 40 cupcakes till mitt älskade kusinbarns dop i helgen och som inte det vore nog ska vi överraska min gravida bästis med en babyshower på fredag efter jobbet. Givetvis ska det bakas tårta till detta också. Så nu sitter jag hemma och varvar inspirationssökande inför temat med senaste bacheloravsnittet. Älskar reality!

Det är också full rulle på jobbet nu. Som ni kanske vet vid det här laget så jobbar jag på ett bageri i Västerås och det har gått väldigt bra de senaste åren. Såpass bra att vi ska öppna ett till bageri i Uppsala. I början kommer vi baka ungefär hälften av brödet och bullarna hos oss och köra dit allt med lastbil på morgonen. Men allt eftersom är tanken att Uppsalabageriet ska kunna stå på egna bil och hålla samma kvalitet på bakverk och service som vi gör här.

Vi har jobbat hårt det senaste året för att få fram ett unikt koncept, en trogen skara återkommande kunder och utveckla varje anställd till sin bästa version av sig själv. Vi är noggranna med att alltid hålla en jämn och hög nivå här, oavsett vem det är som jobbar för dagen. Man ska alltid kunna hoppa in och hjälpas åt, avlasta varandra och ersätta någon vid sjukdom eller ledighet, utan att detta märks utåt mot våra kunder eller skapar osäkerheter bland oss i personalen. Det har verkligen varit något vi jobbat hårt för här och vi har lärt oss så mycket av varandra. Roligt och utmanade arbete som bara fört oss alla närmare varandra och skapat en fantastisk trygghet här hos oss.

Nu känns det viktigt för oss att föra vidare vårt koncept och vårt tänk kring arbetsmiljö till det nya bageriet så vi har faktiskt tagit hjälp av en konsult som ska hjälpa oss att implementera detta i Uppsala. Tjänsten som de kommer hjälpa oss med kallas för kvalitetsledningssystem. Detta kommer hjälpa oss att jobba mot samma mål och ambitioner, stärka vårt koncept och varumärke och dessutom underlätta för tillväxt när vi får nya kollegor i framtiden! Allt detta genom en bestämd struktur som vi nu i kommande dagar ska ta fram tillsammans med konsulten. Känns väldigt bra att detta blir gjort från grunden med hjälp från någon med erfarenhet och kunskap.

Men nej vet ni vad,, nu är det dags för mig att stänga locket på datorn och gå och lägga mig. Tidiga mornar blir det på bageriet och nu börjar vi förbereda oss för kanelbullens dag, en av årets bästa dagar! Ha det fint vänner så hörs vi snart igen.

Hannah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *