Frakta tårta?!

Hejsan! 

Hur har ni det i hettan? Är ju rena domedagsläsningen i nyheterna nuförtiden, det är extremväder överallt typ med bränder och översvämningar och gud vet vad. Här har det varit runt 30 grader varmt vissa dagar, helt galet! Gissa om det är sjukt varmt att stå i bageriet och baka dessa dagar… phuu. Tur att jag har semester nästa vecka. 

Följer med familjen till moster på Öland om några dagar, blir nice, inte setts på länge i och med pandemin. Mamma är lite nojig inför att bli smittad trots att hon nu är fullvaccinerad, jag tycker att hon överdriver lite men respekterar hennes oro så har beställt extra effektivt desinficeringsmedel jag ska ta med åt oss, duktig och snäll dotter va! Finns ju nåt talesätt i stil med att om mamman är glada är alla glada, vilket faktiskt stämmer för våran familj måste jag säga. Mamma är navet så är hon på oroligt eller dåligt humör smittar det av sig på oss andra också. Men förutom nojjandet så lät hon på bra humör igår när vi pratade i telefon och planerade inför resan, hon och moster är nära varandra och brukar ha kul ihop. Min kusin är mycket yngre än mig så vi är inte lika tajta men ska bli fint att ses och jag längtar till den dag när min kusin är äldre, när vi har vuxit ikapp lite. Ska lära kusinen allt jag kan om bakning! 

Funderar faktiskt på om jag ska överraska dem med att baka något gott och ha som färdkost, eller om jag till och med ska göra nåt storslaget att bjuda alla på när vi är framme… moster fyller år nästa vecka också så vi ska ha ett litet kalas för henne. Svårt med logistiken bara, hur tar man med en tårta som inte ska mosas av alla annan packning i bilen och som dessutom ska klara sig bra i den här galna värmen?! Hmm… får fundera ordentligt… ska nog fråga chefen om han har något tips, han är grym på allt som har med bakning att göra så han kanske vet nåt bra recept som tål alla utmaningar, haha. Och kolla om det finns någon bra förpackning… eller kanske en kylväska funkar? Får nog satsa mest på smaken än på dekorationen hursom, så det inte gör något om den har skakats om lite. Men det är sååå kul att göra fina dekorationer…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *