Slö dag

Hej! 

Hur mår ni? Här är det lite slött men annars bra. Är lite lagom disträ idag, hade tänkt leta efter något mumsigt recept inför morgondagens besök, familjen kommer hit på fika. Men istället har jag mest bara scrollat på olika sociala medier, läst om human calprotectin, vindkraftverk, nyheterna, letat efter en fin klänning… haha, ja, inte många knop gjorda här idag. Men lite skönt också, är ju helg så då måste man faktiskt ingenting, ibland måste man få bara få vara. Har varit rätt intensivt på jobbet på sistone med allt som skulle bakas till studentskivor. Gymnasietiden för de som tar studenten nu har ju varit lite speciell så glad för deras skull att de är klara med det nu och kan få fira det hela.

Gud så gammal jag känner mig nu när tänker tillbaka på min egen student för si så där hundra år sedan, haha. Mamma och moster hade bakat en superfin och god tårta med ett vitt marsipantäcke och orkidéer som blommor en studentmössa i miniatyr ovanpå – allt var ätbart. Nu när jag själv jobbar på ett bageri kan jag förstå hur otroligt många timmar de måste ha lagt på det bakverket. Ingen av dem är utbildad inom det men det har alltid varit ett stort intresse för dem så ja, nu vet ni varifrån min passion kommer ifrån. Har lärt mig så mycket av mamma och moster så det var tacksamt när jag började jobba på bageriet att jag redan kunde grunderna. Chefen var faktiskt imponerad av mig måste jag säga – för att skryta lite, haha.

Annars är det ju semester snart… inte hunnit planera något än för det. Kanska följer med föräldrarna till Öland en vecka och hälsar på moster på vägen dit. Är lite sugen på att resa utomlands men är nog bäst att vänta ett tag till tills corona är över. Verkar rätt krångligt också att resa nu med nya intyg (som en vän sa kostar över 1500 kr, dyrt!) och tänk om man fastnar nånstans på en mellanlandning eller blir smittad så man inte kan ta sig hem… Blir nog lättare om ett halvår när de flesta är vaccinerade. Mamma och pappa har fått båda sin sprutor nu, skönt, men än dröjer det innan vi yngre blir det också, är nog fortfarande bara 45+ som får det här i regionen.

Jaja, dags att ta itu med att hitta ett recept! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *