Renoveringstårta

Hej fellow kakälskare! 

Har ni bakat eller lagat något extra gott på sistone? Jag har lärt mig att göra veganska pannkakor, haha tänk er pannkakor utan ägg och mjölk.. men väldigt gott och enkelt att göra faktiskt. Bara byta ut ägg mot “no egg”- produkt och mjölken mot havre/soja/ärt/risdryck. Har sylt gjord på bär från föräldrarnas trädgård kvar, sååå gott att ha på pannkakorna ihop med en skivad banan! Och rätt nyttigt också, med en klick keso på dessutom blir det perfekt mellanmål att äta efter ett hårt träningspass. 

Den här veckan har varit lite annorlunda på bageriet där jag jobbar, vi hjälps nämligen åt att renovera lite, är några dörrar och fönsterlister som behöves målas om. Men först skulle vi skrapa bort den gamla färgen med en färgskrapa, haha jösses vad många olika sorters det finns beroende på vad man ska göra, hade jag ingen tanke på innan att man använde olika skrapor. Sååå sugen på att prova de olika skraporna när bakar också! Skulle ju vara rätt festligt att göra en marsipantårta till exempel med själva locket och garneringen gjord med färgskraporna (fast skulle ju såklart tvätta dem noggrant först, haha vore ju dumt att förgifta någon med färgrester). Hmmm… kanske skulle ta och prova faktiskt i helgen och ta med till kollegorna på måndag som belöning för vårt hårda (njaa nu överdriver jag lite) slit – kan kalla den för Renoveringstårta 😛 

Som ni vet trivs jag ju här på bageriet men ska bli skönt ändå med lite helg nu, ska riva av ett träningspass om en stund, har bokat tid på gymmet. Nu med corona får man ju inte vara så många där samtidigt så man får boka in sig i förväg, jag har redan bokat för flera veckor framöver. Känns bra, ha fasta rutiner och veta att jag kommer få en plats då, kan tänka mig att det snabbt blir fullbokat annars eftersom det är ett ganska litet men populärt gym. Jaja, sen får det nog bli en sväng förbi mataffären efteråt för att införskaffa ingredienser till tårtan och chips såklart, haha är det fredag så är det. 

Ska laga något gott att äta också, funderar på att göra en currygryta med stekta quornbitar (försöker ju som jag nämnt tidigare att äta mer vegetarisk mat), färsk haricot vert, färsk broccoli, champinjoner, gul lök, vitlök, röd currypasta och kokosgrädde. Nom nom! 

Kraaaaaaamisar från Hannah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *